137 ezer magánszemély felnőttképzése valósult meg

A szakképzés és felnőttképzés terén 2012 decemberéig 19 pályázatot nyújtottak be, több mint 44 milliárd forint értékben, öt kiemelt felhívás keretében pedig ugyanennyiért írtak ki pályázatot és 137 ezer magánszemély képzése valósulhatott meg - mondta el Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár a köznevelést érintő uniós fejlesztések az Educatio kiállítás keretein belül megrendezett II. Nemzeti Köznevelési Konferencián.

A délutáni szekcióban Csepreghy Nándor fejlesztési programokért felelős helyettes államtitkár a köznevelést érintő uniós fejlesztéseket, programokat ismertette. Kitért arra, hogy 2012 decemberéig a szakképzés és felnőttképzés terén 19 pályázatot nyújtottak be, több mint 44 milliárd forint értékben, öt kiemelt felhívás keretében pedig ugyanennyiért írtak ki pályázatot és 137 ezer magánszemély képzése valósulhatott meg. Mint mondta, a közoktatás terén egyebek mellett a kompetencia alapú oktatás elterjedése, az esélyegyenlőség megteremtése, sajátos nevelési igényű tanulók integrációja volt a cél. A felsőoktatás kapcsán kiemelte az esélyegyenlőség támogatására szolgáló ösztöndíjakat, a Nemzeti Kiválóság Projekteket. Szót ejtett a vállalkozói szektor, a kis- és középvállalkozások támogatásáról, valamint a szakképzés rendszerének megújításáról is.

Kaposi József, az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet főigazgatója a kerattanterveket és a helyi tanterveket mutatta be, mivel szeptembertől ezeket is bevezetik. Kiemelte, hogy az új kerettantervek támaszkodnak a régiekből származó tanulságokra, ugyanakkor új elemeket is tartalmaznak, hangsúlyosabbá teszik a nevelési-fejlesztési feladatokat, főleg a humán tárgyakban. Kitért arra, hogy több új tantárgy is született, ilyen például a nyolcosztályos gimnáziumban a hatodikosoknak szánt latin örökségünk. Rámutatott, a változásoknak köszönhetően valóban nőtt az iskolában töltött idő, de a testnevelés és az erkölcstan például a testi és lelki fejlődést szolgálja.

Forrás:
http://www.edupress.hu/hirek/index.php?pid=egycikk&HirID=28460&hirlevel=1

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.