A „Dear John letter” mai értelmezésben

A "Dear John letter", vagyis a "Kedves János levél" közismert kifejezés az angolszász világban.

A második világháborúban vált hírhedtté a fronton harcoló katonák körében. Amikor valaki "Dear John" levelet kapott, összetört a szíve. A felesége ugyanis legtöbbször valami ilyesmit írt: "Kedves János, nem tudok rád tovább várni. Találtam valakit, aki meghódította magányos szívemet. Az egyetlen megoldás számunkra a válás..."

Íme, a gondolat, amellyel szeretném, ha most eljátszanál: ha az álmaid, a vágyaid, a céljaid szólni tudnának hozzád, vajon mit mondanának? Remélem, hogy mindegyikért küzdesz, dolgozol, hogy egyiktől sem fordultál el. Hogy egyik Célod sem írna neked ehhez hasonló levelet:

"Kedves  (ide behelyettesítheted a neved)!

Én vagyok az. A Célod. Talán már tudod, miről szól majd ez a levél. Talán sejtetted, hogy előbb-utóbb szembesülnöd kell a tényekkel. Rólunk van szó - kettőnkről. Az a helyzet, hogy vége. Nem működik a dolog közöttünk. Emlékszem még, hogy az elején mennyi szenvedéllyel ecsetelted a közös jövőt és a fantasztikus dolgokat, amelyek ránk várnak. Aztán mégis hiába vártam. A szenvedélyre, a figyelemre. Hogy meg is tedd, amit ígértél.

Miért hanyagoltál el? Miért kellett folyton a kifogásaidat hallgatnom? Az állandó halogatás, az egy helyben toporgás az idegeimre ment. Nem bírom tovább. Évekig hallgattam, milyen fantasztikus üzletbe vágsz bele, milyen gyönyörű helyekre jutunk el, hogy egyszer összejönnek a dolgok és minden este gyönyörködünk majd a naplementében a vízparton. És ahogy másoknak beszéltél rólam: a szívem majd’ kiugrott a helyéből. Aztán nem történt semmi. Merthogy féltél... De mitől félsz? Csak én vagyok az, a célod! Minden reményed, minden vágyad, állítólag. Elfogyott a türelmem. Ne szédítsük egymást tovább.

És ne is próbálj meggyőzni, hogy mostantól majd más lesz. A cselekedeteid, jobban mondva azok hiánya, sokkal hangosabban beszél minden szavadnál. Ha igazán akartad volna, sikerült volna, te is tudod. Persze, ahhoz elkötelezettség és kemény munka kellett volna, de te erre képtelen voltál. Mindig csak azt hangoztattad, hogy meg kell várni, amíg a dolgok rendeződnek, amíg összeszeded magad, amíg találsz valakit, aki támogat. Sajnálom, elég volt! Keresek valakit, aki hajlandó tenni értem, aki nem keres kifogásokat, aki végigcsinálja, amit kitalált!

További sok sikert: a CÉLOD!"

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.