A megszokás hatalma

Három építőmunkás dolgozik Európa legmagasabb felhőkarcolójának építésén: egy német, egy angol és egy belga. Kiülnek a vasszerkezet tetejére, tízóraizni. A német kibontja a csomagot, elkomorul: "Már megint kolbász. Ha holnap is kolbász lesz, leugrom!" Aztán az angolon a sor, ő is undorodva sóhajt fel: "Megint tojás! Ha holnap is ez lesz, leugrom!" Végül a belga bontja a csomagot. Ő sem boldogabb: "Ma is sajt! Ha holnap is sajt lesz, leugrom!"

Másnap megint kiülnek tízóraizni. Először a német bontja a csomagot. Kolbász. Leugrik. Aztán az angol. Persze megint tojás. Ő is ugrik. Végül a belga jön. A csomagban sajt van. Leugrik ő is.

Az özvegyek a temetésen találkoznak. Azt mondja a német hölgy: "Ha tudtam volna, hogy Hans így utálja a kolbászt, nem csomagoltam volna többet neki!" Erre az angol feleség: "Ne is mondd, ha tudom, hogy John így van a tojással, soha többet nem kapott volna azt tízóraira!" A belga asszony értetlenül áll: "Én nem tudom, ti miről beszéltek. Francois MINDIG magának csomagolta az ételt!"

A történet, túl azon, hogy vicces, jól példázza, milyen önpusztító is tud lenni az emberi viselkedés és gondolkodás. Sokszor nem látunk ki a megszokásokból, és annak ellenére is ragaszkodunk hozzájuk, hogy folyamatos kényelmetlenséget, unalmat, frusztrációt tapasztalunk meg miattuk.

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.