Adatszolgáltatási kötelezettség a felnőttképzésről szóló törvény 15. § (1) alapján

2015. május 1-től a www.nive.hu/FELNŐTTKÉPZÉS/Adatszolgáltatás engedélyezett képzésekről felületen elérhető az engedélyezett képzések adatszolgáltatási rendszere a Felnőttképzési Információs Rendszer, a FIR (bizonyos részfeladatait eddig a FINY2 néven ismert rendszer látta el).

A belépéshez szükséges felhasználónév és jelszó megegyezik a FINY3 (engedélyezési eljárás) hozzáférési adataival.

A FIR rendszer leírása az alkalmazás láblécében található „Felhasználói kézikönyv” menüpontban található, a feltöltés során felmerülő kérdésekre adott válaszok a www.nive.hu honlapon a GYIK-be kerülnek.

A FIR rendszerben csak a 2013. évi LXXVII. törvény alapján engedélyezett képzésekre vonatkozó adatszolgáltatás lehetséges, valamennyi felnőttképzési engedéllyel rendelkező képző számára.

Az eddig FINY2-be rögzített képzések adatai archív állományba kerülnek, a képző intézmények részéről már nem elérhetőek, az abban rögzített adatokban módosítani már nem lehet, emiatt azonban a képző intézményt hátrány nem érheti.

Visszamenőleg bejelentést nem kell tenni, kizárólag a 2015. május 1-jét követően induló képzésekre vonatkozóan kell adatszolgáltatást nyújtani.

Legfontosabb határidők:

  • az engedélyezett képzések folytatásáról legkésőbb a képzés első képzési napját megelőző harmadik napig kell adatot szolgáltatni;
  • adatszolgáltatási kötelezettség áll fenn a szolgáltatott adatokban bekövetkezett változás esetén is. A képzés kezdő napjára és a résztvevők létszámára vonatkozó adatokat az adatváltozás keletkezésével egyidejűleg, de legkésőbb az adatváltozás keletkezésének napján, az ütemezésre és a képzés befejezésének napjára vonatkozó adatokat az adatszolgáltatásban szereplő időpontok bekövetkezéséig köteles bejelenteni;
  • az elégedettségméréssel összefüggésben a kötelező kérdésekre adott válaszok átlageredményét képzésenként és kérdésenként legkésőbb a képzés befejezését követő negyvenöt napon belül kell bejelenteni.

Nagyon fontos, hogy az adatszolgáltatások határidőben történjenek, a mulasztás bírságot vonhat maga után! (Ez nem vonatkozik az új rendszer (FIR) üzembe helyezését követő első hétre.)

forrás: www.nive.hu

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.