Átalakulnak a szakképzések

"Idén először a felsőfokú szakképzés helyett felsőoktatási szakképzésre jelentkezhetnek a felvételizők, amelyeket most már csak főiskolák, egyetemek indíthatnak.

Sándorné Kriszt Éva, a Budapesti Gazdasági Főiskola rektora elmondta, hogy felsőfokú szakképzést nemcsak egyetem, főiskola, hanem középiskola is indíthatott, ha a képzési programot egy felsőoktatási intézmény akkreditálta. Ezzel szemben a felsőoktatási szakképzésben már – ahogyan a nevében is benne van – csak egyetem vagy főiskola keretein belül lehet részt venni. – 2013 őszétől a felsőoktatási szakképzésben tanulók rendelkeznek hallgatói jogviszonnyal."

"A megszerzett tantárgyakért krediteket kapnak, amelyek egy részét, ha később valamelyik befogadó alapszakon tovább szeretnének tanulni, beszámítják – emelte ki a rektor, majd hozzátette, hogy a felsőoktatási szakképzés az alapszakos hallgatók számára is egy megoldás lehet, ha csak néhány félévük van meg, de ki akarnak lépni a munkaerőpiacra és el akarják hagyni az egyetemet, főiskolát.

– Ebben az esetben meg kell nézni, hogy az addig teljesített tárgyak mennyire fedik le az adott felsőoktatási szakképzés tantervét – tette hozzá Kriszt Éva. A felsőoktatási szakképzések négy félévesek, amelyből az utolsó félévet a szakmai gyakorlat teszi ki."

Forrás:
http://www.metropol.hu/itthon/cikk/986994

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.