Az IBM megvette a Ustreamet

Az IBM előrehaladott tárgyalásokat folytat a részben magyar alapítású, kiemelkedően sikeres, élő videó-szolgáltatásokat és  -megoldásokat kínáló Ustreammel egy esetleges akvizícióról – tudta meg belső forrásokból a Fortune magazin.

A lap információi szerint az IBM meglehetősen keveset szán a felvásárlásra: állítólag 130 millió dollárnyi készpénzt kínálnak – igaz szóba került a teljesítményfüggő utólagos többletár (earnout), illetve alkalmazotti plusz díjazás is.

Az IBM és a Ustream 2014 áprilisa óta működnek együtt, az IBM felhős portfóliójában a Ustream adja a videó-szolgáltatást. Később a Ustream része lett az IBM nyílt forrású fejlesztői platformjának, a Bluemixnek is, így a felvásárlás kedvező lenne az IBM számára, mivel megkönnyítené a fejlesztők dolgát.

A 2007-ben két amerikai veterán és egy magyar webfejlesztő által alapított Ustream a maga szegmensében egyértelműen piacvezető, partnerei közé tartoznak többek között a Facebook, az HBO, a Cisco, a Sony, az Intuit, a NASA, a Mazda és a Samsung is.

Forrás: http://itcafe.hu/hir/ibm_ustream.html

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.