Az IT-t egyelőre nem fenyegeti az elnőiesedés

A technológiai, média és távközlési ipart rendszeresen monitorozó Deloitte a női munkavállalók helyzetét is vizsgálta. Women in IT jobs című elemzésük alapján egyet biztosan nem állíthatunk, hogy a szakma már túlzottan elnőiesedett volna, sőt a tavalyihoz képest a helyzet inkább romlott. Az ágazatban a nők aránya még az iparilag fejlett országokban sem éri el a 25 százalékot.

Kevesebb a női IT-vezető is

Az IT-ben a nemek közti egyenlőtlenség társadalmi és gazdasági kérdéseket is felvet, ráadásul költsége dollármilliárdokban mérhető. Ezt figyelembe véve hosszabb távon ésszerű célkitűzésnek látszik, hogy az IKT állások felét nők töltsék be – állapítja meg a tanácsadó cég tanulmánya. Miért van az, hogy a 2016-os számok még ennek a felét sem érik el, és miért nem tud a helyzet gyorsabban javulni – teszik fel a kérdést az elemzők.

A nemek közti egyenlőtlenség az IKT iparágban 2005-től került igazán reflektorfénybe. Azt gondolhatnánk, hogy azóta jelentős javulás figyelhető ezen téren, különösen 2010.óta, amikor elindult például a Nemzetközi Távközlési Unió Girls in ICT kampánya. Azóta évről-évre cikkek sokasága szól a női IT-s sikerkarrierekről. A nagy technológiai multiknál (Microsoft, Cisco stb.) már a vezetői pozíciókra is megszülettek a női kvóták.

A számokban azonban nem látható az erőfeszítések eredménye, sőt! Svédországban például 2005 és 2013 között 23-ról 22 százalékra csökkent az IKT iparban foglalkoztatott nők aránya. Ezt némileg ellensúlyozta, hogy a vezetői beosztásokban arányuk 16-ról 21 százalékra javult.

A technológia fellegvárának számító Egyesült Államokban, ahol mintegy 5 millióan dolgoznak az iparágban, szintén csökkent a nők részaránya 2010 és 2014 között 25-ről 24 százalékra. Ráadásul ott még a vezetői beosztásúak aránya is csökkent: 2010-ben még 30 százalék volt, 2014-ben azonban már csak 27 százalékot mértek az amerikai statisztikusok. Az USA-n belül üdítő kivétel a Szilícium-völgy, pontosabban az ott működő óriásvállalatok, melyeknél egyes IT-szakmákban már közelít a nők aránya az ideálisnak tartott 50 százalékhoz.

A megoldás egyik kulcsa az oktatás – még nálunk is

Noha nem minden IT-szakember rendelkezik szakirányú végzettséggel, alapvetően mégis a közép- és felsőfokú oktatásra vezethető vissza a nők alulfoglalkoztatottsága az iparágban. Az USA-ban például a számítógép tudománnyal összefüggő szakokon végzetteknek mindössze a 18 százaléka volt nő, az arány ráadásul drasztikus csökkenést mutat az 1985-ös adatokhoz képest. Abban az évben a nők az ezen a területen frissen diplomázottaknak a 37 százalékát tették ki.

Magyarországon még rosszabb a helyzet, a diplomás pályakövető rendszer nemek összetételére vonatkozó legutóbbi adatai szerint az informatikához köthető diplomások körében még 2013-ban is alig 10 százalék volt a nők aránya. Ezért persze a "nőket a műszaki pályára?" tematikával összefüggő, még mindig szép számmal élő sztereotípiák is felelőssé tehetők, mint például a racionális férfi és az emocionális női agyról szóló elképzelések, vagy, hogy a lányok inkább a humán tárgyak iránt vonzódnak.

A lányok műszaki pályára irányítását segítő Skool alapítvány ennek kapcsán arra hívja fel a figyelmet, hogy az informatikai szemléletet, a kódolási alapelemeket már érdemes 8-10 éves korban megismertetni a tanulókkal, mert 12-13 éves korban, kellő alapok híján a lányoknál már inkább az dől el, hogy nem akarnak informatikusok lenni.

Diszkrimináló állások és álláshirdetések?

Nézzük, mennyire nélkülözik a nemi diszkriminációt az álláslehetőségek! A Deloitte szakértői szerint ez lenne az első fontos lépés, de még közel sem elegendő. Manapság az állások jelentős részét online módon hirdetik meg, a hirdetések tagjei pedig a legtöbb állás esetében férfira utalnak, így azokra a női álláskeresők nehezebben bukkannak rá.

Az egyik megoldás lehet, hogy az állásközvetítőknél is bővüljön a női alkalmazottak száma, de néha ez sem elég. A személyzetis szakemberek többségében ugyanis még ma is él az a sztereotípia, hogy egy IT-állás inkább való egy férfinak, mint az ugyanolyan kvalifikációval rendelkező nőnek.

Részben a nem igazán befogadó munkakörnyezet is az oka lehet a gyorsabb pályaelhagyásnak. Egy tanulmány szerint a nők körében 45 százalékkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy az első év után otthagyják az adott IT-állást, mint a férfiak körében.

Meglehetősen nagyok az eltérések a javadalmazásban is. A tanulmány utal rá, hogy az USA-ban egy női webfejlesztő 20 százalékkal keres kevesebbet férfi társánál, de a rendszergazdáknál is legalább 13 százalék a különbség.

Forrás: http://bitport.hu/meg-mindig-nagyon-keves-no-valasztja-az-it-szakmat

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.