Bemutatkozott az iPhone SE

2015 során több mint 30 millió 4 hüvelykes iPhone készüléket adtak el. Ez a mondat természetesen az iPhone SE típust vezette fel, amely ebben a kategóriában a legerősebb, hiszen az A9 chippel jelenik meg, amelyet a szintén korábban megszellőztetett 12 megapixeles iSight kamera, valamint az iPhone 5S-hez képest hosszabb üzemidő egészít ki - de lehetőség nyílik itt a 4K-videók rögzítésére is.

Greg Joswiak, a cég marketingért felelős alelnöke közölte, hogy az új készülék ötven százalékkal gyorsabb, mint a vele azonos méretű, de már elég régi (2013-ban piacra dobott) iPhone 5S. TouchID és az Apple Pay funkciók támogatása biztosított, a listáról azonban az NFC sem marad le, ehhez pedig gyorsabb és még több frekvenciasávot támogató LTE és szintén gyorsabb WiFi társul, az iOS 9.3 társaságában. Tehát az új iPhoneSE technikailag gyakorlatilag ugyanazt nyújtja, mint a 4,7 collos iPhone 6S.

A megjelenés pontos dátuma március 31., május végére azonban már 110 országban lesz elérhető a készülék. Az ár a 16 GB-os modell esetében 400 dollár, a 64 GB-ot kínáló példány pedig 500 dollárt kóstál. Az előrendelés lehetősége március 24-től él. Az iOS 9.3 mától elérhető, természetesen ingyenes frissítésként.

A táblák családját az új iPad Pro bővíti ki a maga 9,7 hüvelykes kijelzőjével, ez nemcsak a régebbi példányok tulajdonosait, de a Windows PC-t használókat is váltásra csábítaná. A kijelző maga 40 százalékkal kevésbé reflektív az iPad Air 2-höz képest, ehhez nagyobb fényerő, jobb színek, valamint a True Tone Display funkció társul, hogy a fényerő még jobban igazodjon a külső fényhez. A listán emellett 4 hangszóró, nagyobb hangerő, az A9X chip, opcionális billentyűzet, az Apple Pencil támogatása, az always-on "Hey, Siri", a telefonnál látott 12 megapixeles iSight kamera, annak 5 megapixeles előlapi társa, illetve számos tok és egyéb kiegészítő társul.

Az iPad Pro ára a belső tároló méretétől függően 600 és 750 dollár.

Forrás: https://sg.hu/cikkek/118128/bemutatkozott-az-iphone-se

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.