ECDL vizsgaközpontok XV. Országos Fóruma – ősztől megújul az ECDL

"2013. április 25-én több száz ECDL vizsgaközpont képviselőjének részvételével lezajlott az ECDL vizsgaközpontok XV. Országos Fóruma. A Fórumon előadást tartott Házlinger György, a Klébelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) főosztályvezetője, aki megerősítette: a KLIK támogatja a köznevelési intézményekben folyó ECDL oktatást és vizsgáztatást. Hozzátette: előkészületben van az az érdekeltségi szabályzat, ami lehetővé és gördülékennyé teszi majd az ezzel kapcsolatos ügyintézést és adminisztrációt az iskolák és a KLIK között."

"A másik fő téma a 2013 őszétől bevezetendő tartalmi újdonságok voltak: bevezetésre kerül egy új modul az IT-biztonságról, több modul feladatai frissülnek, a jelenlegi IKT alapismeretek és Operációs rendszerek modulokat pedig összevonják: az új modul neve Számítógépes alapismeretek lesz, és elsősorban gyakorlati tudást kér számon. Frissülnek ezen kívül a Szövegszerkesztés és Táblázatkezelő modulok vizsgapéldái; valamint új névvel, és megújult tartalommal, de az alapvető követelményrendszer változása nélkül szerepel majd a Webszerkesztés és a jelenlegi 7. modul, amelynek új neve Online alapismeretek lesz. Újdonság még, hogy az e-aláírás modul bekerül az ECDL Select bizonyítvány választható moduljai közé. Az új ECDL vizsgapéldatár elektronikusan ingyenesen lesz majd hozzáférhető. Az új vizsgafeladatok 2013. október közepétől lépnek érvénybe.

A XV. ECDL Fórum alkalmából az NJSZT Emléklappal köszönte meg annak az 52 intézménynek a munkáját, amelyek a kezdetek, azaz 1998 óta működnek akkreditált ECDL központként.

A „Legjobb ECDL vizsgaközpont”-nak járó elismerést idén is, immár 5. alkalommal a szolnoki Karakter Kft kapta."

A 2013 őszétől érvényes ECDL modulrendszer:

 

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.