Göcsej Kapuja Bak Általános Művelődési Központ

A Göcsej Kapuja Bak Általános Művelődési Központ Zalaegerszegtől 15 km-re délre található. Telephelyei Bakon és Sárhidán vannak. Az intézményhez tartozik mindkét falu alapfokú oktatása, óvodája és közművelődése. Tevékenységének reprezentatív és ismert színhelye a Makovecz Imre által tervezett baki Faluház.

Az intézmény 2010-ben egy nyertes TÁMOP program segítségével kezdte el felnőttképzési tevékenységét, jelenleg 3 akkreditált programmal rendelkezik, melyek 90 órásak: bionövény-termesztő, szobalány ismeretek német kommunikációval és parkgondozó. Az ÁMK 2012. januárjában szerezte meg felnőttképzési akkreditációját. A tevékenységet 2 oktatóterem szolgálja: egy 4 számítógépes állomással és digitális táblával felszerelt a baki Faluházban, illetve egy 9 munkaállomásos digitális táblával felszerelt a Göcsej Kapuja Bak ÁMK baki általános iskola tagintézményében.

Az intézmény tanfolyamaira elsősorban a környező falvakból, a Válicka-völgye mikrotérségből érkeznek a hallgatók. Ennek a közösségnek a kiszolgálását tartjuk elsődleges feladatunknak, különösen azokra az emberekre koncentrálva, akiknek a közeli város elérése is nehézségekbe ütközik a képzések igénybevétele tekintetében. Itt nem csak munkanélküliekre gondolunk, hanem olyan GYES-en, GYED-en lévő kismamákra, akik nehezen tudják megoldani gyermekeik elhelyezését egy-egy tanfolyam alatt.

Az intézmény tervei között szerepel a távoktatási kapacitásának megteremtése, elérhetővé tétele. Ilyen módon igyekszik azokat az oktatási innovációkat is közkinccsé tenni, melyek a közoktatásban keletkeztek, különös tekintettel az Erőszakmentes Kommunikáció nevű konfliktuskezelő módszerre. Az Intézmény felnőttképzés tekintetében együttműködik szlovákiai magyar és szlovéniai magyar pedagógusokkal is. Ismereteit ezeken a fórumokon is szeretné kamatoztatni.

Göcsej Kapuja Bak Általános Művelődési Központ
Megye: Zala
Cím: 8945 Bak, Rózsa u. 37.
Tel.: +36 92 461 016
E-mail: info@gocsejkapujabak.hu
Web: www.gocsejkapujabak.hu
Akkreditációs lajstromszám: AL-2647
Nyilvántartási szám: 3068-2001

Üzletember találkozóra készült plakát letöltése

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.