Hatalmas megtakarítást jelenthet az ipari internet

"Az Ipari Internet évente akár húszmillió dollárnyi megtakarítást hozhat az iparágaknak, emellett új munkahelyeket és szakmákat teremthet - áll a GE legújabb jelentésében.

A GE jelentéséből kiderül, miként járulhat hozzá az ipari internet – a prediktív elemzések, valamint a gépek és emberek közötti újfajta munkahelyi együttműködés – a termelékenység jelentős mértékű növeléséhez, új munkahelyek és szakmák létrejöttéhez, továbbá a nem tervezett állásidő minimalizálásához a nagyobb iparágakban."

"A The Industrial Internet@Work, azaz a Munkában az ipari internet címet viselő, a GE vezető közgazdásza, Marco Annunziata, és a GE globális stratégiai és analitikai igazgatója, Peter C. Evans által jegyzett jelentés megállapítja, hogy az idő- és pénzpazarlás elsődleges oka az információk nem kellően hatékony gyűjtésében, tárolásában, hozzáférhetőségében és megosztásában rejlik.

Az információk egyre intelligensebbé válása a munkavégzés átalakulását, és új, magasabban képzett munkaerő megjelenését vonja maga után. A dolgozók több időt fordíthatnak magasabb hozzáadott-értéket adó tevékenységek végzésére, miközben sokkal gyorsabb ütemben fejleszthetik tudásukat és szakismereteiket, bővíthetik tapasztalataikat. Az új digitális és szoftveres eszközök hatékonyabbá és eredményesebbé teszik a gépekkel való kommunikációt, növelve az együttműködést, és gyorsabbá téve az információ-megosztást.

„A gázturbinák karbantartói például egy meghatározott menetrend szerint végzik a szervizelést, és nem rendelkeznek valós idejű információval a turbina-alkatrészek állapotáról" – mondta Annunziata. „Ha túlkésőn érkeznek, és bekövetkezik a meghibásodás, a nem tervezett állásidő a teljes rendszeren végiggyűrűzve a gazdaságra is hatással lehet. A munkaerőpiacon új, magasan képzett munkaerő jelenik meg azzal párhuzamosan, hogy az ipari internet új mércét állít a hatékonyság terén, ami teljes iparágak számára hozhat több milliárd dollárnyi megtakarítást a nem tervezett állásidő csökkentésével, az ipari üzemeltetőket pedig szakképzett infomunkásokká teszi."

A jelentés kiemeli, hány milliárd dollár és hány százmillió emberi munkaóra takarítható meg az ipari internettel. Ez csak egy kis szelete a világszerte üzemelő ipari berendezéseknek, amelyekre a komplex gépekkel közvetlen vagy közvetett kapcsolatban álló operátoroknak, szervizmérnököknek, flottamenedzsereknek és igazgatóknak figyelniük kell."

forrás:
http://www.innoportal.hu/hatalmas-megtakaritast-jelenthet-az-ipari-internet

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.