Határokon átívelő szakmunkásképzés

A duális képzés együttműködési lehetőségeit vitatták meg a Visegrádi Négyek (V4-ek) kézműipari szövetségei március 5-én az Ipartestületek Országos Szövetsége (Iposz) által szervezett budapesti konferencián. Németh László, az Iposz elnöke a szakkonferenciát követően az MTI-nek elmondta: lehetőséget látnak arra, hogy az érintett négy ország - Magyarország, Lengyelország, Csehország, Szlovákia - kézműves szövetségei ösztönözzék a szakmunkáscserét az Európai Unió Erasmus-programjában, illetve szélesítsék a gyakorlati képzőhelyek közti együttműködést.

Az Iposz elnöke elmondta, hogy felmérték az érintett országok tapasztalatait, az elhangzottak alapján összefoglaló tanulmányt állítanak össze, amelyben javaslatot tesznek szakmák szerint az együttműködés területeire az érintett négy ország adottságait figyelembe véve. 

Kiemelte: a mezőgazdasági gépszerelők duális képzésénél már van jó példa V4-ek együttműködésére. A tervek szerint az év végéig kidolgozzák a szakmákra vonatkozó javaslataikat is, hogy minél előbb élni lehessen a lehetőséggel - tette hozzá.

A szövetség elnöke szerint az együttműködés keretében célszerű lenne a fémiparban már meglévő "szakmai útlevél" bevezetése más szakmákban is, ebből követhető lenne, hogy tulajdonosa milyen szakmai gyakorlatokon, képzésekben vett részt, az információ segítené a munkaerőpiacon való elhelyezkedést.

forrás: http://www.edupress.hu/hirek/index.php?pid=egycikk&HirID=32519&hirlevel=1

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.