Huawei Labor és Akadémia létesül a győri egyetemen

Huawei Labor és Akadémia létesül a győri Széchenyi István Egyetemen 2016-ban, amelynek megvalósulásához a Huawei mintegy 100 millió forint értékben nyújt támogatást. Az akadémia létrehozásának célja a hazai felsőoktatás versenyképességének növelése, közvetlen kapcsolat létrehozása az oktatás szereplői és az ipar között, gyakorlat- és piacorientált képzést biztosítva a résztvevőknek. A jövő évben létrejövő intézményben a Huawei megosztja a legújabb távközlési és infokommunikációra vonatkozó oktatási anyagait, az érintett tanároknak továbbképzést biztosít, valamint angol nyelvű szakmai előadásokat is indít.

Az akadémia létesítése annak az öt évre szóló együttműködésnek a része, amelyről Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter jelenlétében Komlósi László Imre, a Széchenyi István Egyetem nemzetközi rektorhelyettese és Jimmy Pang, a Huawei Technologies globális kormányzati kapcsolatokért felelős elnöke írt alá megállapodást Pekingben a 4. Kína–Kelet-Közép-Európa Találkozó után november 26-án. E szerint a felsőoktatási intézmény Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Karán folyó távközlési és informatikai képzést mintegy 100 millió forint értékben támogatja a távközlési vállalat.

A megállapodás értelmében a Huawei Laboratórium és Akadémia 2016-ban indul az egyetemen, amely mellett a vállalat megosztja a legújabb távközlési és infokommunikációra vonatkozó oktatási anyagait, az érintett tanárokat továbbképzésben részesíti, és angol nyelvű szakmai előadásokat is indít az intézményben. A cég a most kötött egyetemi stratégiai megállapodás mellett továbbra is nyitva hagyja a győri hallgatók számára a Seeds for the Future – kínai tanulmányút lehetőségét is.

„Régóta kerestünk oktatási intézményt elképzeléseinknek Magyarországon, és nem volt könnyű dolgunk a sok kiváló közül eldönteni, hogy kivel fogjunk össze a Huawei-akadémia létrehozásában és működtetésében” – mondta Jimmy Pang az aláírást követően. „A Széchenyi István Egyetem mérnöki képzése szárnyal, és örülünk, hogy a meglévő stratégiai irányzata – a közlekedésmérnöki képzés – mellé, most újabb, jövőálló, perspektivikus utat választott.”

„Az egyetemnek nagy tapasztalata van a multinacionális vállalati együttműködésben, a hallgatók piaci igényeknek megfelelő képzésében” – mondta Komlósi László Imre nemzetközi rektorhelyettes. „A távközlési és informatikai képzésünk a Huawei-akadémiával még több fiatalt vonz majd az egyetemünkre.”

Az együttműködés előkészítésében jelentős diplomáciai segítséget nyújtott Szijjártó Péter külgazdasági- és külügyminiszter, a szakmai tartalom kialakítását Kara Ákos infokommunikációért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkár támogatta.

forrás: http://www.edupress.hu/hirek/index.php?pid=egycikk&HirID=34433

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.