Ingyenes online kurzusokat kínál egy tekintélyes orvosegyetem

A tekintélyes svéd orvosi egyetem, a Karolinska Intézet a héten beindította ingyenes online kurzusait.

"A képzés ingyenes és mindenki számára nyitott" - hangsúlyozta Jan-Olov Hoog, az intézet felsőoktatási dékánja. Hozzáfűzte: a kurzusokat az orvostudomány iránt érdeklődők számára szervezik.

Az egyetem sajtóanyaga szerint az ingyenes magas színvonalú online képzések várhatóan több mint 70 ezer új jelentkezőt vonzanak a világ minden tájáról. A résztvevők napi szinten kapnak oktatást az egyetem kiemelkedő felkészültségű tanáraitól. Hoog professzor szerint az új képzési forma, a MOOC (massive open online courses, azaz tömeges nyílt online kurzus) bevezetése az egyetem nemzetközi tekintélyét is erősíti, emellett az intézményben új kurzusok és programok belső fejlesztését is ösztönzi.

Az egyetem négy őszi kurzusa közül a honlapján kettőt ajánl  Kix elnevezéssel, de a tervek szerint a későbbiekben további képzéseket is lehet majd választani.

A kedden indult képzésekre a honlap szerint még lehet regisztrálni, a tanuláshoz csupán számítógépre és internetkapcsolatra van szükség.

Hoog professzor arra is kitért, hogy az online oktatás végén a résztvevők nem kapnak tudományos fokozatot, csupán egy arról szóló bizonyítvánnyal rendelkeznek majd, hogy határidőre minden munkát benyújtottak, ami a kreditek megszerzéséhez elő volt írva.

Nagy-Britanniában tavaly indult el az internetes távoktatási projekt, amelynek keretében a szigetország több mint húsz egyeteme kínál ingyenes online tömegkurzusokat a tanulni vágyóknak. Az Egyesült Államokban két éve nagy sikerrel debütáltak az online tömegkurzusok, ott olyan élvonalbeli egyetemek állnak a projekt élén, mint a Harvard, a Massachusettsi Műszaki Egyetem (MIT) és a Stanford.

forrás: http://www.hirado.hu/2014/09/11/ingyenes-online-kurzusokat-kinal-egy-tekintelyes-orvosegyetem/

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.