Itt a lista: így változtak a jogosítványszerzés és a KRESZ-tanfolyamok szabályai

"Több ponton változtak a KRESZ és a jogosítványszerzés szabályai, összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.

Augusztus 15. óta legalább 580 kilométert kell teljesíteniük a gyakorlati tanfolyamon azoknak, akik jogosítványt szereznének: ez tanóránként majdnem 20 kilométer vezetést jelent. Felmentést azok sem kapnak, akik már elkezdték a képzést: mindenkinek ennyit kell vezetnie, aki augusztus 15-e után jelentkezett a forgalmi vizsgára."

"Szigorodott a KRESZ-vizsga szabályozása is: a tanfolyam megkezdésétől számított kilenc hónapon belül jelentkeznetek kell vizsgára. Ha elsőre nem sikerül, néhányszor még próbálkozhattok: a tanfolyam első előadásától számított egy éven belül kell levizsgáznotok.

Mentesülnek viszont elméleti tanfolyam elvégzése és a vizsgázás alól azok a motorosok, akik magasabb kategóriájú jogosítványt szereznének, és az előző vezetői engedély megszerzése óta még nem telt el két év.

Az elméleti és gyakorlati tanfolyamot el lehet végezni orvosi igazolás nélkül is, a jogosítvány kiállításához azonban továbbra is szükség van a dokumentumra. További változás, hogy - ha az iskola beleegyezik -, a 18 éven aluli tanuló szülője részt vehet egy gyakorlati órán."

Forrás:
http://eduline.hu/felnottkepzes/2013/9/23/KRESZ_jogositvanyszerzes_valtozasok_DSZ04I#

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.