Jó lehetőség a diplomásoknak a szakirányú továbbképzés

"A már megszerzett tudás elmélyítésére, specializációra, vagy akár egy újabb szakma megszerzésére is jó lehetőséget jelentenek a felsőoktatási szakirányú továbbképzések.

A képzéseket sok diplomás már a munkahely mellett vállalja be, a motiváció nem csak a továbbképzési kötelezettség lehet. Szakirányú továbbképzésben alap- vagy mesterfokozatot követően lehet részt venni, több mint ezer képzés közül lehet válogatni."

"A képzések ráadásul igencsak építenek is a már megszerzett tudásra, a képzési idő legalább kettő, legfeljebb négy félév. Az intézmények figyelnek arra, hogy gyakorlatias tudást nyújtsanak a hallgatóknak, az oktatók között is főként az adott szakterület elismert, sikeres szakembereit találjuk.

A szakirányú továbbképzésekről a felsőoktatási intézmények saját hatáskörben döntenek: meghatározzák a felvételi feltételeit, határidejét, módját, az oktatás tantervét és tematikáját is.

– A pedagógusok továbbképzése a magyar  felnőttképzési rendszer egyik legjelentősebb alrendszere. Az évenkénti létszámok becslése esetében abból indulhatunk ki, hogy a hétévenkénti továbbképzés kötelezettsége mellett számos más szakmai motívum is hatással van a képzésre vállalkozókra – mondta lapunknak Benedek András.

A Budapesti Műszaki Egyetem Műszaki Pedagógiai Tanszékének vezetője hozzátette: két évtizede kedvelt képzési programjuk a közoktatásvezetői szakirányú továbbképzés, melyre évente több százan a munkavégzés mellett, hivatásukat gyakorolva jelentkeznek.

Benedek András szerint az új kihívásokra adandó sikeres szakmai válaszok új szakmai ismereteket igényelnek. Erre keresve a jó megoldást, ez év őszén meghirdetik a mentorpedagógus, a mérésmetodikai, minőségbiztosítási és szakértői feladatok ellátására, valamint a mérési-értékelési szakértő pedagógus szakvizsgára felkészítő szakirányú továbbképzési szakokat is.

– A pedagógus-szakvizsga több szempontból előnyös továbbképzési forma. Egyrészről a pedagógusi életpályához szorosan kapcsolódó, előmenetelben előnyt jelentő további szakképzettséget nyújt, másrészt a köznevelés rendszerében a tanári, oktatói tevékenységen kívüli vezetői, szakértői, szaktanácsadói, vizsgaelnöki, mentortanári feladatra is felkészít – mondta az intézményvezető.

Szerinte ez különösen igaz a pedagógus szakvizsga-közoktatási vezetői szakirányú továbbképzési szakra, melynek keretében különleges szakértelemhez juthatnak ezeken a területeken a BME által kidolgozott tantervi követelmények teljesítésével."

Forrás:
http://www.metropol.hu/itthon/cikk/1043308

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.