Jönnek az OpenPower gépek

Megérkeztek az első, vállalati bevetésre kész OpenPower gépek - jelentették be a gyártók a héten zajló OpenPower Summiton. A rendezvény, amely az Nvidia-féle GDC mellékleteként zajlott, ezektől a hardverbejelentésektől volt hangos, a nagyobb volumenű kereskedelmi rajtra azonban még további negyedéveket kell várni.

Mint ismeretes, az IBM még 2013 nyarán jelentette be, hogy licencelni fogja Power processzoros technológiáit. Ennek kereteként létrejött az OpenPower konzorcium, amely a különböző gyártók és partnerek közötti együttműködések, illetve közös szabványok kidolgozásának fóruma lett. A kezdeményezés kimondott célja létrehozni egy ökoszisztémát a megnyitott Power-technológiák körül, ehhez az IBM rengeteg kapcsolódó szellemi termékét licencelhetővé tette az utasításkészlettől a processzormagokig és a firmware-ekig. A bejelentés óta eltelt szűk két évben a fejlesztések gőzerővel folytak, az első gyümölcsöket leplezték le most a partnervállalatok.

forrás: http://www.hwsw.hu/hirek/53733/ibm-openpower-okoszisztema-tyan-barebone-google-rackspace.html

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.