Karácsonyig 600 milliárdnyi TOP - pályázat zúdul a piacra

Karácsonyig 600 milliárd forintnyi területfejlesztési pályázat jelenik meg, ami az uniós költségvetési ciklusban ezen a területen rendelkezésre álló források csaknem fele.

A fejlesztési források másik felére várhatóan már 2016-ban kiírják a pályázatokat. A kormány döntése alapján a területfejlesztési programok a megyék és a megyei jogú városok közreműködésével valósulnak meg az új uniós költségvetési ciklusban. A Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban (TOP) elsősorban a települési önkormányzatok, illetve egyházak, társadalmi szervezetek pályázhatnak fejlesztési elképzeléseik támogatására. Az elmúlt másfél évben kiválasztották az elérendő célokat, és kidolgozták a mintegy 1231 milliárd forintnyi forrás hatékony felhasználásához szükséges szervezetrendszert. A korábbi regionális rendszert megszüntetve, megyei szintre került a programok végrehajtásával kapcsolatos koordináció. Egyszerűbbé válik a támogatások felhasználása, a nem jövedelemtermelő fejlesztéseknél - a TOP által támogatott projektek többsége ilyen - nem kell önrészt biztosítani.

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.