Két szakképzést is az állam fizetne

Bevált a szakképzésben bevezetett ösztöndíj és tanulói juttatási rendszer, ezért kiterjesztenék a támogatásokat - írta szerdai számában a Magyar Nemzet a birtokába jutott "Szakképzés a gazdaság szolgálatában" címmel ellátott ágazati stratégiára hivatkozva.

A lap a kormány által már elfogadott, de egyelőre nem nyilvános dokumentumból idézve azt közölte, abban az áll: érdemes az ösztöndíjak összegét megnövelni, jobban differenciálni, a támogatott hiányszakmák körét pedig kiterjeszteni az érettségi utáni szakképzésre is.
Az anyag a lap szerint azt is rögzíti: meg kell vizsgálni egyéb, nem pénzbeli támogatási formák (Erzsébet-, üdülési utalvány) nyújtásának lehetőségét is. A stratégia a tervek között említi a második szakképzés ingyenessé tételét is - írták. A Magyar Nemzet felidézte: jelenleg csak az első szakképesítés megszerzését finanszírozza az állam, további szakmákat már csak önköltségesen lehet tanulni.

forrás: http://www.metropol.hu/itthon/cikk/1292177

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.