Közeledik a kötelező törzstőke-emelés határideje

A 2014. március 15-től hatályban lévő 2013. évi V. törvény életbe lépése óta korlátolt felelősségű társaság már nem alapítható 3 millió forintnál kevesebb törzstőkével.

A meglévő kft.-ket is érinti a változás, ők legkésőbb 2016. március 15-ig kötelesek megemelni a törzstőkéjüket legalább 3 millió forintra. Amennyiben ezt nem tudja megtenni a vállalkozás, akkor dönthet a betéti társasággá vagy közkereseti társasággá alakulásról is.

A törzstőke emelésének többféle módja van: a tagok pénzbeli hozzájárulással teljesíthetik, vagy korábban eredménytartalékba helyezett eredmény terhére is történhet, illetve van lehetőség a tagok részéről nem pénzbeli, apporttal történő jegyzett tőke emelésre is. Lényeges, hogy a nem teljesítő tag a nem teljesített törzsbetét erejéig felel a céges tartozásokért.

A törzstőke-emelés határidőn belüli teljesítés esetén nem jár költséggel, azonban a késedelmesen teljesítő vállalkozásokat a Cégbíróság mérlegelés nélkül szankcionálni fogja 50.000 és 900.000 forint közötti bírsággal.

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.