Nem bíznak az érintés nélküli fizetésben a britek

A szigetországban aligha fognak gyorsan eltűnni a bankjegyek és az érmék.
A valódi pénz eltűnését már régóta prognosztizálják, de még mindig az a fizetőeszköz, amely a lakosság számára a biztonságot, a bizalmat és az egyszerűséget jelenti.

A The Co-operative Food felmérése szerint a brit felhasználók régimódiak, ragaszkodnak a készpénzhez és egyáltalán nem bíznak a mobil-, illetve az érintés nélküli fizetési megoldásokban. Hosszú távon ugyanakkor egyértelműen a készpénz nélküli tranzakciók lesznek a meghatározók. Az angol állami pénzverde, a Royal-Mint szóvivője azt nyilatkozta, hogy továbbra is a készpénz a meghatározó fizetési mód Nagy-Britanniában és a globális kereslet az érmék iránt ugyanolyan erős, mint korábban.

A felmérésből ismertté vált az is, hogy az emberek a 10 fontnál nagyobb összegeket továbbra is szívesebben fizetik ki kártyával és PIN-kóddal vagy készpénzben, mint érintés nélküli rendszeren keresztül. Cheryl Marshall, a The Co-operative Food munkatársa közölte, hogy az új technológia jó a szupermarketes bevásárlásokhoz, ahol a gyorsaság a vásárlóknak nagyon fontos, de még nincs elég bizalom az emberekben ahhoz, hogy nagyobb összegeket is érintés nélküli rendszerekkel fizessenek ki.

Szakértők szerint a készpénz még mindig a legfontosabb fizetőeszköz világszerte, az emberek élvezik azt az érzést, hogy tele pénztárcát vihetnek magukkal, a virtuális gazdagság viszont egyáltalán nem nyűgözi le őket. Ennek ellenére Marshallék azt prognosztizálják, hogy 2025-ig a mobilfizetési rendszerek le fogják váltani a bankkártyákat és a készpénzt.

Forrás: https://sg.hu/cikkek/118690/nem-biznak-az-erintes-nelkuli-fizetesben-a-britek

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.