Sajtóközlemény

Uniós támogatással kezdte meg munkáját a Nyugat-dunántúli Információ-technológiai és Oktatási Klaszter

Az Universitas-Győr Nonprofit Kft. együttműködve további 20, a nyugat-dunántúli régióban működő felnőttképző és informatikai vállalkozással 2011. március 29-én megalapította a Nyugat-dunántúli Információ-technológiai és Oktatási Klasztert (NYITOK). A NYITOK munkaszervezeteként működő Universitas-Győr Nonprofit Kft. az NYDOP-1.1.1/A-11-2011-0008 projekt kedvezményezettjeként 25.454.768 Ft támogatásban részesült, amelyet az Európai Unió és a Magyar Állam biztosított. A támogatás célja, hogy elősegítse a klasztertag szervezetek együttműködésének fejlesztését.

Az induló klaszter számára a projekt keretén belül elkészült a NYITOK stratégiáját megalapozó piacelemző tanulmány, majd ezt követően a stratégia is kialakításra került. Létrejött a klaszter belső erőforrásait nyilvántartó adatbázis, a NYITOK kommunikációját segítő információs Portál és a klaszter arculata is. A szakmai felkészültséget és a partnerségek erősítését szolgálták a klaszter belső rendezvényei, mint a Benchmarking Klubok, Szakmai Fórumok valamint az IT és a felnőttképzés kapcsolatát erősítő workshopok. A klaszter külső kapcsolatait és ismertségét szolgálta a négy alkalommal megrendezett üzletember találkozó és konferencia..

A projekt segítségével elindított munka eredményeként jelenleg 29 tagja van a klaszternek, évente 4-5 Mrd forint árbevételt bonyolít és több mint kétszáz munkavállalónak nyújt megélhetést. A klaszter a nyújtott támogatás segítségével lehetőséget kapott a stratégiájában kitűzött cél megvalósításához, hogy a régió meghatározó, véleményformáló szervezetévé váljon!

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.