Soha nem zuhantak még ekkorát az iPhone-eladások

Az Apple húzóterméke még mindig az okostelefon, a bevételek több mint 60 százaléka származik az iPhone-értékesítésekből. A negyedév végén mutatta be legújabb okostelefonját, az olcsóbb iPhone SE-t az Apple, így ezek értékesítéseiből még kevés juthatott az első negyedévre.

Az elmúlt hetekben számos elemző csökkentette az iPhone-eladásokra vonatkozó várakozásait arra reagálva, hogy a beszállítóktól, mint a Jabil Circuit, vagy a Qualcomm, gyenge profitvárakozások érkeztek, ami arra utal, hogy a vártnál rosszabbul alakulnak az iPhone-eladások. Átlagosan 50 millió darabos iPhone-értékesítést várnak az elemzők a január-márciusi negyedévre, ami jelentős visszaesést jelent az előző év azonos időszakához viszonyítva, amikor 61 millió darabot adott el a cég.

Ennek oka a kínai piacon tapasztalható lassulás, valamint az, hogy az iPhone-tulajdonosok ritkábban cserélik le az okostelefonjukat az új modellre. További rossz hír, hogy az iPhone SE piacra dobása miatt az átlagos értékesítési ár is csökkenhet, ami pedig rombolja az egyébként kiemelkedően erős profit marzsokat.

Miután az iPhone az Apple legfontosabb terméke, így ha az okostelefon értékesítései csökkennek, abban az esetben a bevételek is jó eséllyel esnek a cégnél. Az elemzői konszenzus szerint 52 milliárd dolláros bevételt várnak a piacok, ami 10 százalékos esésnek felel meg az előző év azonos időszakához viszonyítva. A menedzsment várakozása 50-53 milliárd dollár közötti bevétel. A legpesszimistább elemzői becslése 49,6 milliárd dollár a Thomson Reuters konszenzusa szerint, a legoptimistább pedig 54,4 milliárd dollár.

Forrás: http://www.portfolio.hu/vallalatok/soha_nem_zuhantak_meg_ekkorat_az_iphone-eladasok.3.230889.html

Klaszter térkép

Fontosabb események

Eseménynaptár

Hírlevél feliratkozás

NAIH-90942/2015.

Jelentkezés tagnak

Jelentkezzen klasztertagnak!
Töltse ki a jelentkezési lapot, nyomtassa ki, majd postai úton juttassa el hozzánk.

 

A kitöltött jelentkezési lap megnyitásához legalább MS Office 2007 SP2 vagy OpenOffice program szükséges. Az OpenOffice-t a következő helyről töltheti le ingyenesen: http://www.openoffice.org/hu/

 

Tovább a jelentkezéshez

Weblap készítés: Infoartnet Kft.